logologo

Navigation
Koning bij vrachtwagen

Koning previewt Lekkerlands nieuwe e-Scania

18-01-2024 | Koning Willem-Alexander bracht op 17 januari jl. een werkbezoek aan Port of Zwolle in Meppel. Port of Zwolle is het gezamenlijke havenbedrijf van de gemeenten Zwolle, Kampen en Meppel en een fysiek knooppunt waar water, spoor en wegen samenkomen. Het werkbezoek stond in het teken van circulair ondernemen, economische ontwikkeling, bestuurlijke samenwerking en inspelen op veranderende vervoersstromen.  

De Koning bracht een bezoek aan meerdere bedrijven in Port of Zwolle, waaronder ook aan Scania in Meppel. Hier kreeg hij bij twee trucks, waaronder onze splinternieuwe E-scania toelichting op de rol van het bedrijf bij Port of Zwolle en op de ontwikkeling van vrachtwagens die o.a. op waterstof rijden. We zijn zeer vereerd dat tijdens dit koninklijk bezoek onze nieuwe e-Scania getoond is.

vrachtwagens lekkerland

We maken ons klaar voor zero-emissie

Als medeondertekenaar van het convenant ‘Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek 2025’, onderzoekt Lekkerland Nederland nieuwe technologieën om steeds duurzamer te leveren. We maken gebruik van hubs aan de rand van de stad, doen onderzoek naar alternatieve brandstoffen en bedenken innovatieve concepten en oplossingen. Tal van manieren waarop we het wagenpark van de toekomst steeds beter kunnen vormgeven. Zo hebben we naast de e-Scania onlangs ook een Mercedes e-Actros aan onze vloot toegevoegd.

Lees meer over duurzaamheid