logologo

Navigation

Bouwen aan een duurzame toekomst

06-08-2024 | In juni 2023 startten we met de ontwikkeling van dit duurzame, state-of-the-art project van ca. 40.000 m² op Distripark A12 in Waddinxveen. Hiermee zorgen we ervoor dat we ook in de toekomst onze belofte naar onze klanten en leveranciers als ‘Your most convenient partner’ waar blijven maken. De bouwvoortgang loopt voorspoedig. Waardoor we volgens planning in september starten met de verhuizing en ons nieuwe logistieke centrum in gebruik gaan nemen.

Buitenkant van het nieuwe DC in Waddinxveen

Samenbrengen van activiteiten

In dit nieuwe distributiecentrum komen alle logistieke activiteiten samen in een gebouw. Alles wat eerder verspreid was over de drie oudere dc’s in Waddinxveen komt straks samen in het nieuwe gebouw. De situaties voor onze distributicentra in Son en Meppel blijven ongewijzigd. Met deze drie distributiecentra zijn wij door ons fijnmazige distributienetwerk in staat om landelijk al onze klanten binnen maximaal twee uur efficiënt, snel en betrouwbaar te bereiken.

Binnenkant van het nieuwe DC in Waddinxveen

Samen onderweg naar duurzaamheid!

Met de bouw en ontwikkeling van ons nieuwe distributiecentrum hebben we rekening gehouden met verschillende duurzame innovaties om het energieverbruik zo laag en optimaal mogelijk te houden. Waaronder slim ruimtegebruik, circulair bouwen en biodiversiteit. Zo wordt de restwarmte van de koelinstallatie gebruikt om de kantoren en de vriescelvloer te verwarmen en om de koelers te ontdooien. Het gebouw wordt voorzien van zonnepanelen en energiezuinige ledverlichting. De verwarming van de hal vindt plaats met vloerverwarming gekoppeld aan warmtepompen. Dit is een uiterst efficiënte en ook onderhoudsvriendelijke manier van verwarmen. Ook de toekomstige laadvoorzieningen van onze nieuwe elektrische trucks worden geïntegreerd in het project.

DC in Waddinxveen van buiten af

Toekomstproof

Met de ontwikkeling van dit nieuwe distributiecentrum creëren we een efficiënte en overzichtelijke logistieke operatie in Waddinxveen. We zijn voorbereid op groei naar de toekomst en realiseren hiermee een belangrijke bijdrage aan onze logistieke duurzaamheidsdoelstellingen. En indirect leveren we ook een waardevolle bijdrage aan de duurzaamheidsdoelstellingen van onze klanten en leveranciers. We zetten alles op alles dat de verhuizing in september naadloos verloopt, zonder enige verstoring van onze diensten. Het is ons streven dat onze klanten en leveranciers niets merken van de overgangsperiode naar het nieuwe pand.